Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας με ομιλήτρια την κα Τζένη Παπαγιαννοπούλου

Την Πέμπτη, 19 – 10 – 2023, διοργανώθηκε εκδήλωση στο σχολείο μας για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, στην οποία είναι αφιερωμένη η 10η Οκτωβρίου κάθε έτους, με την υποστήριξη των Ηνωμένων Εθνών. Σκοπός της είναι να προωθήσει ανοικτές συζητήσεις σχετικά με τις ψυχικές ασθένειες και να προσεγγίσει επενδύσεις στον τομέα της πρόληψης και της θεραπείας.

Η προστασία και προαγωγή της καλής ψυχικής υγείας αποτελούν σημαντικές προτεραιότητες της παγκόσμιας κοινότητας, η οποία μελετά στρατηγικές για την ψυχική υγεία. Φέτος, η Παγκόσμια Ομοσπονδία για την Ψυχική Υγεία (WFMH) γιορτάζει τη Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας με τον επιμέρους τίτλο: «Επενδύοντας στην ψυχική υγεία», έχοντας σαν στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού αλλά και των δημόσιων φορέων απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ψυχικά ασθενείς (πηγή: https://www.moh.gov.gr/articles/news/760-pagkosmia-hmera-psyxikhs-ygeias).

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πληροφορικής του σχολείου μας με ομιλήτρια την κυρία Τζένη Παπαγιαννοπούλου, υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Φθιώτιδας, την οποία και ευχαριστούμε θερμά για την αποδοχή της πρόσκλησής μας. Το θέμα της εισήγησής της ήταν: “Η Κοινωνική, Οικονομική και Πολιτική διάσταση της Υγείας. Δράση στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικη΄ς Υγείας”. Εκπαιδευτικοί και μαθητές/τριες παρακολούθησαν με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον την εκδήλωση για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ανθρώπων με ψυχικές διαταραχές και την πλήρη ενσωμάτωσή τους και συμμετοχή τους στην κοινωνία.