Συμμετοχή σε ημερίδα του ΠΕΚΕΣ Στερεάς Ελλάδας

Στα πλαίσια δράσεων του σχολείου μας που αφορούν την ευαισθητοποίηση απέναντι σε φαινόμενα βίας και κακοποίησης παιδιών, οι μαθητές και εκπαιδευτικοί του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια πολύ επίκαιρη και ενδιαφέρουσα ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Λαμιε΄ων, το Χαμόγελο του παιδιού και το ΠΕΚΕΣ Στερεάς Ελλάδας με τίτλο “Ο ρόλος των ευαισθητοποιημένων πολιτών στην πρόληψη και προστασία των παιδιών από διάφορες μορφές κακοποίησης και σεξουαλικής παρενόχλησης “.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Λαμιέων την Πέμπτη 24/11/2022. Στο πλαίσιο διαρκούς επιστημονικής και παιδαγωγικής ενημέρωσης και υποστήριξης των εκπαιδευτικών και των μαθητών, μας δόθηκε η δυνατότητα να ενημερωθούμε από τις πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις ειδικών για την πρόληψη, την καταπολέμηση και προστασία των παιδιών από τα φαινόμενα της σεξουαλικής και σωματικής βίας και κακοποίησης.

Μέσω τέτοιων δράσεων αναπτύσσεται η κοινωνική ευθύνη, η ευαισθητοποίηση, οι δεξιότητες επικοινωνίας των μαθητών και ενισχύεται η εξωστρέφεια του σχολείου μας.

viber image 2022 11 25 20 30 15 268
viber image 2022 11 25 20 30 14 962